(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Sněhové pusinky
![Sněhové pusinky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/081207/18/j32456.jpg)
Potřebné ingredience
265g Cukru krupice
113g Cukr moučka
7g Vanilkového cukru
76g Vody
95gBílků
Postup přípravy
Bílky šleháme s polovičkou cukru krupice do husté pěny.Mezi tím si dám vařit zbylí cukr s vodou a uděláme cukerný rozvar vaříme asi 5 minut a pomalu zašleháváme do bílků ale stále šlehat POZOR rozvar je vařicí a spáleniny bolí znám to. Až je miska chladnější ručně zamícháme moučkový cukr s vanilkou a stříkáme malé pusinky zle barvit potravinářskou barvou pečeme při 150 a po zaschnutí snížíme na 130 a dopékáme. Komu se nechce dělat rozvar je to klasický krém do kremrolí nad párou šlehaný v tom případě vynechte vodu.Doufám že budou chutnat
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081207/18/k36675.jpg)
další foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120426/11/b127937-1335431657.jpg)
RůžaJ.
(upraveno)
15. 12. 2010, 8:59
Dobrý den, dělala jsem pusinky...pouze jsem udělala sníh z bílků, přidávala mouč. cukr a pár kapek citronu, ale na plechu se mi roztekly, nebylo to dost husté, myslíte, že dle tohoto vašeho receptu ten problém odpadá??? Mnohokrát díky za tip s pozdravem a přáním hezkých
![(banky)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/125.gif)
RichardLebeda
(upraveno)
19. 12. 2021, 10:38
@RůžaJ.
Najdôležitejšiu časť receptu ste vynechali.. Cukrový rozvar.. Ten má teplotu 180°C a počas jeho zašľahávania spevní bielkovu penu.. Žiadne roztekanie by sa nekonalo